Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju z gruszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 szt
mąki 30 dag
cukru 1 szkl.
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
gruszki 4 szt
masła 1 kostka
budyniu waniliowego labu śmiat 2 opakowania
cukru do smaku 5 łyżek
mlekana mleku z dodatkiem cukr 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju z gruszkami

Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem, dodać mąkę z proszkiem, na końcu pianę. Wyłożyć na blaszkę połowę ciasta, do drugiej dodać kakao, wyłożyć na jasne ciasto. Ułożyć kawałki gruszek, upiec, pozostawić do ostygnięcia. Masa: Ugotować budynie na mleku z dodatkiem cukru, ostudzone zmiksować z masłem. Na ciasto wyłożyć masę. Można udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 11.04.2012 15:41
smaczne
gosia47-47 24.09.2011 09:31
super
pioge7 17.09.2011 08:34
mniam
Nina7 16.09.2011 15:14
Pychota!
1j1o1l1a1 16.09.2011 11:16
mniam...mniam...:)
Magdalena67 16.09.2011 11:01
gruszki, dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak