Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szopska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
pomidory 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
ser solan 20 dag
natka pietruszki
oliwa 5 łyżek
ocet winny 2 łyżki
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szopska

Papryki czerwone myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy z pestek. Kroimy w paski. Paski z kolei kroimy na pół. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na cząstki. Cebulę kroimy na krążki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy na większą kostkę. Paprykę chili przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na większych oczkach. W naczyniu dokładnie mieszamy ocet, łyżeczkę soli i oliwę do czasu połączenia się składników. Wszystkie warzywa i ser mieszamy ze sobą w misce i dodajemy sos. Na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 01.10.2011 09:33
super
eli82 01.10.2011 09:33
super
Małgorzata113 15.09.2011 20:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak