Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane rurki makaronowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 duża
pieczarek 250 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane rurki makaronowe

Kroki postępowania

1
Pół cebuli i kilka pieczarek pokroić w drobną kostkę i podsmażyc na oleju. Wystudzić i dodać do mięsa mielonego. Doprawic do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Nadziac makaron
Krok 1 - Nadziewane rurki makaronowe foto
2
Nadziane rurki ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Krok 2 - Nadziewane rurki makaronowe foto
3
Pozostałe pieczarki i cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyc na oleju, wlać szklanke wody i zagotować, przyprawic do smaku oregano, solą i pieprzem
Krok 3 - Nadziewane rurki makaronowe foto
4
Rurki zalać sosem i zapiekać do miękkości
Krok 4 - Nadziewane rurki makaronowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.06.2014 08:47
smaczne danie
fotoviderek 05.06.2013 07:19
Uwielbiam takie dania :)
SmacznaPyza 08.12.2012 20:09
czy rurki z wierzchu zmiękną jeśli nie są przykryte sosem ?
gusia1000 09.01.2012 17:54
Dobre jedzenie.
rzenia15 21.10.2011 20:20
pycha
Anna146 16.09.2011 16:38
moje dzieci uwielbiają takie makaronowe rurki
ewasylwia 16.09.2011 13:36
smaczne
Ewa6274879 16.09.2011 08:59
lubię zapiekany makaron w każdej postaci, więc ten też wypróbuję :)
Dorota59 15.09.2011 20:01
dużo przy tym pracy, ale jaki efekt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak