Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiad z mortadelą z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 8 plastrów
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
jagurt naturalny 1 kubek
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: obiad z mortadelą z sosem czosnkowym

Mortadelę panierujemy w jajku wymieszanym z solą i pieprzem. Każdy kawałek kiełbasy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na chrupko z każdej strony. Jogurt mieszamy z tzatziki. Mortadelę podajemy z dodatkiem sosu i z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.10.2013 16:49
Dobry obiad.
Kamila24
Kamila24 08.12.2011 12:36
chyba wypróbuję :)
aginaa 19.09.2011 13:19
wspaniale
gosia47-47 16.09.2011 19:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak