obiad z mortadelą z sosem czosnkowym

obiad z mortadelą z sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    8 plastrów
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • bułka tarta

  • jagurt naturalny

    1 kubek
  • Tzatziki Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę panierujemy w jajku wymieszanym z solą i pieprzem. Każdy kawałek kiełbasy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na chrupko z każdej strony. Jogurt mieszamy z tzatziki. Mortadelę podajemy z dodatkiem sosu i z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

19.10.2013 16:49
Dobry obiad.

Kamila24

08.12.2011 12:36
chyba wypróbuję :)

aginaa

19.09.2011 13:19
wspaniale

gosia47-47

16.09.2011 19:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat