Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik dwubarwny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode buraczki 1/2 kg
rostka rosołowa 1 sztuka
jogurt naturalny 1 litr
sok z 1 cytryny
szczypiorek kilka gałązek
só, pieprz i cukier do smaku
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik dwubarwny

Kostkę rosołową rozpuścić, w 1/2 litra wody. W rosole ugotować oczyszczone warzywa, zakwasić zupę sokiem z cytryny i schłodzić. Wszystko zmiksować na gęsty krem, doprawić solą i pieprzem. Jogurt lekko posolić i popieprzyć. Nalewać do talerzy na pół (aby wyszły 2 kolory, czyli jeden kolor z 1 a drugi z drugiej strony), dekorować szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.09.2011 11:38
super
Edyta31 27.07.2011 23:48
nigdy nie jadłam, ale zapowiada się pysznie, koniecznie muszę spróbować :)
Iwona51
Iwona51 18.12.2010 20:52
na pewno dobry szczególnie na lato
mehia 24.06.2010 18:57
szkoda, że bez fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak