Chłodnik dwubarwny

Chłodnik dwubarwny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode buraczki

    1/2 kg
  • rostka rosołowa

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 litr
  • sok z 1 cytryny

  • szczypiorek

    kilka gałązek
  • só, pieprz i cukier

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (młoda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić, w 1/2 litra wody. W rosole ugotować oczyszczone warzywa, zakwasić zupę sokiem z cytryny i schłodzić. Wszystko zmiksować na gęsty krem, doprawić solą i pieprzem. Jogurt lekko posolić i popieprzyć. Nalewać do talerzy na pół (aby wyszły 2 kolory, czyli jeden kolor z 1 a drugi z drugiej strony), dekorować szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.09.2011 11:38
super

Edyta31

27.07.2011 23:48
nigdy nie jadłam, ale zapowiada się pysznie, koniecznie muszę spróbować :)

Iwona51

18.12.2010 20:52
na pewno dobry szczególnie na lato

mehia

24.06.2010 18:57
szkoda, że bez fotki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat