Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 500 gram
jajko 4 sztuki
mąka 50 gram
cukier 50 gram
śmietana 12% 1/2 szklanki
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placki twarogowe

Twaróg mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy zmielony twaróg, śmietanę, mąkę i szczyptę soli. Z białek ubijamy sztywną pianę, którą łączymy z wcześniej przygotowaną masą. Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z obu stron. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.09.2011 22:53
pycha
Dorian 17.09.2011 22:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak