Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa tortowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 4 sztuki
budyń śmietankowy 1 sztuka
margaryna 1,5 kostki
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa tortowa

Do miski wlewamy pół szklanki mleka, 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Miksujemy na zimno. 1 szklankę mleka gotujemy z 3/4 szklanki cukru. Do gotującego się mleka wlewamy wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Studzimy. Napowietrzamy 1,5 kostki margaryny i wlewamy zimny budyń. Na koniec dodajemy 2 łyżki spirytusu. Miksujemy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 01.04.2012 11:21
bardzo fajna masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak