Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • seler

    kawałek
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz wołowy
Mięso umyć, pokroić na kwałki.
Krok 2 - Gulasz wołowy
Nalać oleju do garnka, wrzucić mięso, dodać przyprawę do gulaszu. Dusić ok 1 - 1,5 h.
Krok 3 - Gulasz wołowy
Na pół godziny przed końcem duszenia, dodać obrane kawałki selera i pietruszki, pokrojoną paprykę i cebulę.
Krok 4 - Gulasz wołowy
Gdy warzywa zmiękną, wyjąć pietruszkę, seler i cebule. Zmiksować blenderem, dodać łyżkę mąki i z powrotem wrzucić do mięsa. Pogotować jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
Krok 5 - Gulasz wołowy
Gulasz najlepiej podawać z kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

27.06.2017 11:41
Bardzo apetyczne danie

adam1f

12.02.2013 07:14
dobry

zuzanna_z

14.05.2012 13:37
smaczny

Ewelina38

29.02.2012 18:18
pyszniutki, a z kaszą jęczmienną po prostu boski, UWIELBIAM TAKIE JEDZONKO

berys18

11.02.2012 18:22
pięknie wygląda, pycha

Kas2

05.02.2012 09:34
ależ apetycznie danie!

jeta72

09.11.2011 23:10
super

ziutula

01.11.2011 10:11
z kaszą gryczaną pyszności

przejs

05.10.2011 11:19
ciepły sycący obiadek na chłodne dni :)

Izabela/bella81

16.09.2011 07:53
zgłodniałam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat