Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
marchewki 5 sztuk
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ogórki kiszone 4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
śmietana 12%
woda
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

W garnku z wodą gotujemy porcję rosołową. Gdy woda będzie się gotowała wrzucamy obrane i pokrojone ziemniaki i starte na tarce marchewki, pokrojony por, pietruszkę i seler. Przyprawiamy kostką rosołową, kucharkiem i pieprzem. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodajemy starte ogórki kiszone. Gotujemy. Robimy zeklepkę z mąki, wody i śmietany. Dokładnie ją mieszamy. Rozrobioną zaklepkę wlewamy do zupy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 19.09.2011 17:13
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak