Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
marchewki 5 sztuk
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz do smaku
woda
śmietana 12%
mąka krupczatka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do garnka z wodą wkładamy porcję rosołową i gotujemy. Po ok. 20 minutach do garnka dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę, por, pietruszkę, seler. Siekamy natkę pietruszki. Wsypujemy do garnka. Gotujemy. Gdy marchewka zmięknie przyprawiamy powstały rosół kostką rosołową, kucharkiem i pieprzem. Dodajemy także przecier pomidorowy. Gotujemy. W tym czasie przygotowujemy zaklepkę z wody, mąki i śmietany. Dokładnie rozmieszaną zaklepnę dodajemy do garnka z zupą i gotujemy.
Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.09.2011 11:21
moja ulubiona zupa
Dorian 19.09.2011 12:08
uwielbiam pomidorowke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak