Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
mąka 1 łyżka
olej
pieczarki 15 dag
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
sól
majeranek
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone w czerwonym winie

Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Poporcjonowane żeberka natrzyj przyprawami, oprósz delikatnie mąką. Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim żeberka na równy, złoty kolor.
Obsmażone żeberka podlej szklanką gorącej wody i duś je na małym ogniu przez ok. 15 min. Dodaj plasterki pieczarek oraz koncentrat pomidorowy, wlej wino i dosyp rodzynki oraz resztę mąki dokładnie rozmieszanej w małej ilości wody. Wymieszaj. Duś jeszcze ok. 20 min. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 11.04.2012 15:42
świetny przepis
angelika14 10.02.2012 18:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak