Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki babuni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąki szklanka
cytryna 1
masła 0,5 kostki
cukru szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki babuni

Mąkę, żółtka i startą skórkę z cytryny połączyć i ucierać przez 30 minut. Białka ubić na pianę. Dodać do utartej masy. Jeżeli cisato jest za gęste, dodać odrobinę mleka. Patelnię wysmarować masłem. Ciasto wylewać łyżką wazową na gorącą patelnię. Smażyć, nie przewracając. Gdy ciasto z wierzchu obeschnie, przełożyć na półmisek, skropić je sokiem z cytryny, posypać grubą warstwą cukru i zawinąć w rulon.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.04.2014 19:55
pyszne te naleśniki
ewaa 26.06.2011 17:15
pycha
Smakosz6 17.10.2010 09:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak