Naleśniki babuni

Naleśniki babuni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • mąki

    szklanka
  • cytryna

    1
  • masła

    0,5 kostki
  • cukru

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka i startą skórkę z cytryny połączyć i ucierać przez 30 minut. Białka ubić na pianę. Dodać do utartej masy. Jeżeli cisato jest za gęste, dodać odrobinę mleka. Patelnię wysmarować masłem. Ciasto wylewać łyżką wazową na gorącą patelnię. Smażyć, nie przewracając. Gdy ciasto z wierzchu obeschnie, przełożyć na półmisek, skropić je sokiem z cytryny, posypać grubą warstwą cukru i zawinąć w rulon.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

08.04.2014 19:55
pyszne te naleśniki

ewaa

26.06.2011 17:15
pycha

Smakosz6

17.10.2010 09:27
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat