Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bezowy na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spody bezowe 2 krążki
śmietana kremówka 1 szklanka
śmietan fix 1 opakowanie
czekolada mleczna 2 tabliczki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jogurt naturalny 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy na zimno

Kroki postępowania

1
Czekolady połamać na kawałki,roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić, wymieszać z śmietan-fixem i ostudzoną czekoladą.
Krok 1 - Torcik bezowy na zimno foto
2
Jeden spód bezowy przełożyć do tortownicy. Wylać na niego śmietanowo-czekoladową masę, wyrównać powierzchnię.
Krok 2 - Torcik bezowy na zimno foto
3
Na masę czekoladowo-śmietanową wyłożyć drugi krążek bezowy. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Jak galaretka zacznie tężeć, wymieszać ją z jogurtem i wylać na torcik.
Krok 3 - Torcik bezowy na zimno foto
4
Schłodzić w lodówce. Wierzch można polać 2 łyżkami soku z malin.
Krok 4 - Torcik bezowy na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.04.2013 07:43
coś wspaniałego :)
mela25 16.01.2013 08:10
super
Izabela/bella81 27.10.2011 11:49
apetyczny:)
Weronika_eM 18.09.2011 22:18
już uwielbiam
Beatris 16.09.2011 10:58
Ja mam trochę ograniczone możliwości, żeby upiec takie spody. Mój piekarnik nie ma regulacji temperatury. Niestety.
sylwia / sytofala 15.09.2011 21:09
smaczne , ja się pokuszę jeszcze upiec te spody bezowe:)
BernadettaP 15.09.2011 14:34
Oj, przypomniałaś mi dzieciństwo, gdy Mama robiła nam torciki bezowe z różniastymi dodatkami. Wieki już nie jadłam tych pyszności:-) I chyba kiedyś wypróbuję Twój przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak