Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalska jajecznica na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cebula 1/2 małej
ser żółty
szczypior
Zioła prowansalskie suszone Prymat
boczek wędzony 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska jajecznica na boczku

Pokrojony w kostkę boczek przesmażyć na suchej patelni. Po chwili dodać cebulę i smażyć razem około 2 minut. Po tym czasie wbić jajka, doprawić do smaku pieprzem i dużą ilośćią ziół prowansalskich. Podawać posypaną szczypiorkiem, a dla osób, które nie mają problemu z cholesterolem także ze startym żółtym serem :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 21.05.2012 14:46
bardzo smacznie wygląda
Adamorek 23.02.2012 09:59
ciekawa wariacja na temat jajecznicy
gusia1000 31.12.2011 00:18
Dobra.
Magdalena80 16.12.2011 22:28
wygląda bardzo apetycznie
aguus 16.09.2011 16:09
Znakomita jajecznica!
owocówka 15.09.2011 14:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak