Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
pieczwo razowe 4 kromki
oliwa 2 łyżki
słodka śmietanka 200 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina do dekoracji
podgrzybki suszone 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowy

Suszone grzyby moczyć przez około 4 godziny w 2 l wody. Namoczone grzyby wraz z wodą zagotować i do tego wywaru dodać drobno pokrojone pieczarki. Gotować około 20 minut. Kromki chleba razowego pokroić w kostkę, usmażyć. Gotowe grzanki odstawić do wystygnięcia. Wywar grzybowy zmiksować, dodać śmietanę, doprawić przyprawami i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut. Gotowy krem podawać z grzankami i siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.10.2013 10:18
uwielbiam potrawy z grzybów,pyszny krem
pestka 19.07.2013 11:44
ciekawy przepis
Pani Domu 12.07.2013 09:34
bardzo fajny pomysł
Dorota37 20.06.2013 15:43
pyszny kremik
dorotka0000025 07.02.2013 15:59
mniam
Ania67 09.09.2012 13:43
extra
Seba 24.06.2012 09:47
pycha
Norgiusz 22.06.2012 11:30
mniam
romanrafal
romanrafal 14.06.2012 19:27
świetny
sunnymood 03.05.2012 10:35
extra
Dorota59 01.02.2012 17:11
uwielbiam
anja3107 18.12.2011 19:30
super
Wafelek2601 18.12.2011 07:57
super
Mariusz10 21.11.2011 23:14
super
Magdalena1110 05.10.2011 07:22
smaczne
Rybciia 30.09.2011 23:38
pycha
kuklik 29.09.2011 10:37
dla mnie nowość i to bardzo ciekawa
Kopiko1983 26.09.2011 21:47
Pyszny, pyszny...
gacopierz23 22.09.2011 21:59
smaczne
MAR3STA 21.09.2011 22:58
ale narobiłaś mi smaka
Margo1 20.09.2011 21:51
lubię
anemon 20.09.2011 07:02
Z grzybami suszonymi to musi być bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak