Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z paluszkami krabowymi i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 40 dkg
paluszki krabowe 1 opakowanie
masło 2 łyżki
szalotka 1 szt
pieczarki 25 dkg
mąka 1 łyżka
mleko 1 szklanka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z paluszkami krabowymi i pieczarkami

Na rozgrzanym maśle lekko podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę lub małą cebulę dodajemy umyte osuszone i pokrojone na plasterki pieczarki solimy i smażymy razem kilka minut a następnie posypujemy mąką dobrze mieszamy aby ją rozprowadzić,dodajemy natkę pietruszki mleko pokrojone paluszki krabowe mieszamy i dusimy kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem.Ugotowany i odcedzony makaron polewamy sosem i wykładamy na półmisek.Fajnie smakują też same paluszki krabowe usmażone z cebulą i posypane pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 18.09.2011 16:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak