Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z jeżyn

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 0,5 kg
cukru żelującego 25 dag
cytryna 1
cynamonu 1 szczyptę

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z jeżyn

Jeżyny umyć i dokładnie osuszyć. Włożyc do garnka i lekko rozgnieść. Dodać cukier, szczyptę cynamonu i sok z cytryny. Całość zagotować, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 - 15 minut na wolnym ogniu. Konfiturę przełozyć do słoika i natychmiast szczelnie zamknąć.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 20:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak