Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
mąka wg potrzeby
masło 4 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

Jajka, mleko, wodę i mąkę zmiksować albo wymieszać łyżką. Posolić. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto. Na tyle gęste żeby swobodnie nabierać łyżką i się nie rozlewało. Zagotować w garnku wodę, posolić. Nabierać ciasto łyżką maczaną we wodzie i kłaść ciasto na wodę. Gdy kluski wypłyną wybierać łyżką cedzakową. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnalukrecja
czarnalukrecja 16.05.2016 23:39
Uwielbiam, jeszcze z cebulką smazoną na smalcu !! :)
pioge7 15.09.2011 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak