Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babciny pasztet z kabaczka.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1
cebule 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szkl.
jajko 4
Kucharek przyprawa uniwersalna
ser salami 20 dag
olej 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babciny pasztet z kabaczka.

Kabaczka obrać, wyciąć środek z pestkami i resztę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ser również zetrzeć na tarce. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie wszystkie składniki razem wymieszać, wyłożyć masę na blaszki i piec w nagrzanym piekarniku 30-40 minut. Bardzo smaczny z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 12.06.2012 12:16
mądre te babcie,jak zdrowo gotują:)
Ewa111 15.03.2012 18:45
interesujący przepis
anemon 05.10.2011 09:19
Ciekawy pomysł, zwłaszcza, że na kabaczki duży urodzaj w tym roku.
gosia47-47 19.09.2011 08:54
pycha
1j1o1l1a1 15.09.2011 14:42
ciekawie i apetycznie wygląda:)
agnieszka137 15.09.2011 11:33
ciekawy pasztet
Emilia22 15.09.2011 09:46
fajny przepis
pioge7 15.09.2011 09:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak