Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 5-6 sztuk
marchew 1-2 sztuki
skrzydełka 3 sztuki
ziemniaki 7-8 sztuk
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Mięso umyć, zalać ok. 2,5 litra wody. Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę, gotować razem z mięsem. Ogórki zetrzeć na tarce dodać do zupy razem z ryżem. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce dodać do zupy. Doprawić do smaku i dodać śmietanę. Mięso można wyjąć obrać z kości i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 19.09.2011 08:54
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak