Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęciny 50 dag
szynka 5 szt
żółty ser 5 szt
majonez 1 łyżki
jajko 1 szt
woda 1 łyzki
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki

cielęcinę pokroić wzdłuż na 5 plastrów rozbić posmarować majonezem na każdym ułożyć szynkę i ser żółty plasterki i zwinąć jak roladki każdą porcję namoczyć w jajku rozmieszaną z natką pietruszki i dodać do bułki tartej smażyć z obu stron

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.02.2012 08:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak