Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piergi ze śliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 35 dag
jajko
mąka do podsypania
cukier do smaku
cynamon do smaku
kremówka
cukier waniliowy
Nadzienie: 75 dag
śliwki węgierki 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: piergi ze śliwkami

Wyrobić ciasto na pierogi i po rozwałkowaniu wycinać z niego krążki. Na każdym z nich układać śliwki i posypać cukrem z cynamonem. Dokładnie zlepić brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Podawać ciepłe z kleksem śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak