pierogi z jagodami

pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    35 dag
  • jajko

  • maka do podyspania

  • cukier do smaku

  • kremówka

  • cukier waniliowy

  • jagody

    45 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto na pierogi i po rozwałkowaniu wycinać z niego krążki. Na każdym z nich układać owoce jagód można obtoczyć je w mące ziemniaczanej wówczas mniej puszczą soku oraz cukrze. Dokładnie zlepić brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Podawać ciepłe z kleksem śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.06.2012 23:02
Lada moment sezon na jagody. Już nie mogę się doczekać.

mili_kati

22.10.2010 15:46
pychotka

sylwiachmiel

25.06.2010 07:20
tez bym zjadla

Ewa111

24.06.2010 16:21
Bardzo lubię pierogi z jagodami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat