Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada biszkoptowa brzoskwiniowo-wiśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 50 g
cukier 100 g
brzoskwinia 6 szt
dżem wiśniowy 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada biszkoptowa brzoskwiniowo-wiśniowa

białka ubić na sztywną pianę,żółtka utrzeć wszsytkie piany połączyć ze sobą bardzo delikatnie mieszając wsypywać cukier oraz mąkę mieszać do konsystencji jednolitej masy taką masę przelać na blachę wyłożoną papierem, piecz 20 minut temp 180 , brzoskwinię pokrój w kostkę przesmaż,
kiedy będzie gotowy biszkopt ,ciepły zawijamy w rulon następnie biszkopt smarujemy brzoskwiniami oraz dżemem wiśniowym zwijamy rulon

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.05.2012 19:07
pyszna
owocówka 15.09.2011 14:20
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak