Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z czereśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 35 dag
jajko
mąka do posypania
Nadzienie: 60 dag
czereśnie 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z czereśniami

Ciasto zagnieść i rozwałkować. Pokroić na kwadraty nakładać po 3 czereśnie można posypać je cukrem pudrem i dokładnie zlepiać brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Podawać polane masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.12.2013 13:32
na pewno pyszne
Elżbieta15 16.04.2012 20:40
wow pierogów z czereśniami jeszcze nie jadłam :)
ewelina_b1 20.09.2010 22:23
oj zjadla bym takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak