Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 sztuki
dżem truskawkowy
krem o smaku tiramisu
sok pomarańczowy 1 szklanka
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: torcik tiramisu

Cienkie blaty biszkoptowe można upiec samemu lub kupić gotowe. Na okrągłej podstawce układamy jeden biszkopt. Nasączamy go sokiem wymieszamym z wódką. Smarujemy przygotowanym według przepisu na opakowaniu kremem. Układamy drugi biszkopt. Również go nasączamy. Smarujemy dość grubo dżemem. Przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wykładamy resztę kremu. Smarujemy wierzch i boki tortu. Dekorujemy według własnych upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.10.2013 00:33
smaczny tort.
daria2911 23.05.2012 09:34
uwielbiam tiramisu
owocówka 15.09.2011 14:21
pycha ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak