Śledziki z śmietanie

Śledziki z śmietanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ilość płatów śledziowych

    dowolna
  • cytryna

  • szczypiorku

    wiązka
  • śmietana

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć śledzie w zimnej wodzie przez 12 godz, aby nie były zbyt słone. Pokroić na równomierne, duże kawałki i ułożyć na głębokim ółmisku. Skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną cebulę ułożyć na śledziach. Zostawić pod przykryciem na całą noc. Przed podaniem polać obficie śmietaną, posypać pieprzem i szczypiorkiem.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

06.03.2011 13:27
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat