Wieprzowina z piwem

Wieprzowina z piwem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    60 dag
  • piwo

    1 szklanka
  • kminek Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • smalec

    1 łyżka
  • chleb czerstwy

    2 tarty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie paski, zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu po smażeniu mięsa, dodać do mięsa razem z kminkiem, pieprzem i solą. Podlać piwem, a jeśli trzeba wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Posypać chlebem i dusić jeszcze przez 3-5 min. Podawać z ziemniakami i kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

25.08.2011 23:03
zachęcający przepis!

kriso

10.08.2011 20:59
smaczne

Magdalena80

04.05.2011 23:43
ciekawe

Tika4444

22.02.2011 10:33
może być ciekawe

AgaS10

07.02.2011 09:09
z piwem..pycha:)

szajba2

29.12.2010 13:48
wolę oba główne składniki spożywać osobno

patusia

03.12.2010 00:41
Ciekawy przepis :)

noculos

29.09.2010 17:37
dobre!

mikrusiak

23.08.2010 11:17
hm...z pifffkiem...;)

MAŁGORZATA108

03.07.2010 13:21
Piwo zwykłe, czy karmelowe?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat