Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BŁEKITEK Z GRZYBAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 800 g
mąka 100 g
olej 50 g
grzyby 500 g
śmietana 150 g
masło 100 g
cebula 100 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BŁEKITEK Z GRZYBAMI

Rybę obrać wyfiletować,natrzeć obraną cebulą i posolić,posypać pieprzem i odstawić na 10 min,grzyby obrać,ugotować w małej ilości osolonej wodzie i pokroić,z mąki i masła sporządzić zasmażkę ,dodać do grzybów,osolić,dodać pieprz,zagotować,dodać śmietanę,ryby ułoży w blaszce posmarowanej tłuszczem i zapiec w piekarniku około 15 min,następnie wyjąć ,zalać sosem i jeszcze raz zapiec,pokroić porcje i podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak