Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga po szwajcarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tołpyga 800 g
mąka 100 g
mleko 100 g
ser żółty 100 g
jajko
masło 100 g
cytryna
sól do smaku
sałata do dekoracji,przy sporządzew któ

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga po szwajcarsku

Wyfiletowaną rybę pokroić na porcje,pokropić sokiem z połowy cytryny,posolić i odstawić na 1 godz,sporządzić panier,mleko,mąkę i jajka dokładnie rozbić,osolić,ryby maczać w cieście i obtoczyć w bułce,smażyc około 15 minna oleju,pómisek przybrać sałatą ,przy sporządzeniu ciasta należy dodać do ciasta utarty ostry,ser,
podawać z pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 14.09.2011 21:03
smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak