Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rarytas z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włócznik 1 kg
masło 100 g
mąka 200 g
miód 150 g
rodzynki 100 g
migdały 100 g
cytryna
olej 200 g
sól do smaku
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rarytas z bakaliami

Rybę oczyścić i wyfiletować,pokroić na porcje,osolić,obtoczyć w mące ,usmażyć na oleju
i przełożyć do ogniotrwałego półmiska,następnie sporządzić sos;
miód z masłem stopić na patelni,podsmażyć na złoty kolor,migdały sparzyć,zdjąć skórkę,pokroić,rodzynki wypłukać,do miodu i masła dodać mąkę i wymieszać ,podlać rosołem i gotować aż zgęstnieje,dodać rodzynki,migdały i wyciśnięty sok z cytryny,odstawić,tak przygotowanym sosem zalać rybę i podawać udekorowaną plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kulek 14.09.2011 20:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak