Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie śliwkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg dowolnego
cebula 1 średnia
czosnek 1 ząbek
śliwki suszone 100 gram
sok pomarańczowy wyciśnięty z pół pomarańczy
skórka pomarańczowa starta z pół pomarańczy
pieczywo razowe 1 kromka
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony
oliwa do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
migdały 1/4 szklanki w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie śliwkowym

Mięso umyć,osuszyć i pokroić w dużą kostkę i usmażyć na brązowy kolor.Cebulę i czosnek obrać ,posiekać dodać do mięsa i zeszklić. Podlać gorącą wodą aby mięso było zakryte. Dodać sok i skórkę pomarańczową oraz pokrojone suszone śliwki.Posolić, popieprzyć i dusić do miękkości(ok. 30-40 minut).Pod koniec gotowania dodać pokruszoną kromkę chleba, aby zagęścić sos. Migdały uprażyć na suchej patelni na lekko brązowy kolorek i posypać uprażonymi płatkami danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.07.2012 20:08
apetyczny przepis
smakowita 15.02.2012 19:01
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
MAR3STA 17.09.2011 22:20
apetyczne mięsko
owocówka 15.09.2011 14:21
wieprzowina to jest to co lubię!
Małgorzata113 14.09.2011 18:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak