Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koziołek Matołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 600 g
masło 50 g
mąka 30 g
koncentrat pomidorowy 50 g
szczypiorek do dekoracji
jabłko 3 szt
śmietana 150 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koziołek Matołek

Filety opłukać,ułożyc w całości na brytfannie posmarowanej masłem,ryby posolić,oprószyć mąką i posmarować koncentratem pomidorowym,posypać tartymi jabłkami,wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem,przykryć pergaminem i piec około 20 min w piekarniku,wyjąć,polać gęstą śmietaną i pokroić,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 14.09.2011 18:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak