Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptyś

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 400 g
masło 100 g
mleko w/g uznania
jabłko 2 szt
jajko
mąka ziemniaczana szczypta
groszek zielony 1 op
cukier do smaku
sól do smaku
bułka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ptyś

Filety pokroić na kawałki,bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć,rybę z bułką zemleć,obrane jabłko utrzeć w paski,dodać do ryby,lekko osolić,dodać szczyptę cukru,wbić jajko,wsypać szczyptę mąki ziemniaczanej i dobrze wymieszać,wyporcjować podłużny wałeczek,owinąć w pergamin wysmarowany tłuszczem,ułożyc na brytfance,włożyć do piekarnika i piec około 40 min,wyjąć lekko ostudzić,zdjąć pergamin i pokroić na porcje,na każdą porcję nałoży gorący groszek,polać masłem,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak