Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowy szpinak zapiekany w ziemniaku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak duży 3 szt
szpinak świeży lub mrożony 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
ser żółty 5 dag
masło kilka łyżek
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
smietana 18% kilka łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowy szpinak zapiekany w ziemniaku

Ziemniaki szorujemy i gotujemy - ale nie całkiem na miękko. Obieramy ze skórki- kroimy na połówki i wydrążamy środki by powstały miseczki.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak- przyprawiamy- dusimy kilka minut, a następnie dodajemy kilka łyżek śmietanki- tak by masa nie była za rzadka.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem- układamy w nim połówki ziemniaków, które napełniamy masą szpinakową- posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.09.2012 11:38
brzmi ciekawie :-)
Olaszka 18.10.2011 19:52
mmmmm... muszę to zrobić :)
AgaS10 02.10.2011 08:53
no proszę...może się przekonam do szpinaku:)
Wacław 25.09.2011 10:20
fajny,smaczny przepis !
Iwona45 18.09.2011 16:56
rewelacja
Iwona45 18.09.2011 16:56
rewelacja
magical66 16.09.2011 08:41
pyszny
suzana 14.09.2011 16:40
śwetne
Ewa6274879 14.09.2011 16:30
pyszności - dodać fetę i niebo w gębie :)
agnieszka137 14.09.2011 16:08
super przepis
pioge7 14.09.2011 16:07
super
gosia47-47 14.09.2011 15:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak