Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka warszawaska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat barszczu 5 łyżek
botwinka 1 pęczek
jogurt pół szkl
wywar warzywny 2 szt
masło 1 łyżka
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka warszawaska

Botwinkę oczyszczam, rozdrabniam i duszę na patelni na roztopionym maśle.
Botwinkę zalewam wywarem i gotuje 10 min.
Dodaję koncentrat barszczu, jogurt i gotuję jeszcze 5 minut.
Przyprawiam pieprzem, sola i cukrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak