Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w ostrej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pieczona
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mąka wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sos sojowy 4 łyżki
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w ostrej panierce

Mięso opłukać, przekroić wzdłuż na pól, polać sosem sojowym, oprószyć pieprzem. Odstawić na 30 min do lodówki. Bułkę tartą wymieszać z paprykami. Jajka roztrzepać z głębokim talerzu. Piersi panierować w mące, jajkach i bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć do mięsa. Olej rozgrzać na średnim ogniu i usmażyć na nim kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.11.2013 07:46
chętnie spróbuję
pycia9 13.12.2012 22:26
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak