Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łabędzi Puch

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
bułka czerstwa 2 szt
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzi Puch

Wykonanie Kremu:

Bułki rozgnieść i namoczyć w mleku a następnie gotować na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodać cukier i wiórki kokosowe. Nadal gotować energicznie mieszając do uzyskania gęstej masy. Ostudzić. Do schłodzonej masy dodać kostkę masła lub margaryny i całość zmiksować.

Wykonanie:

Biszkopt przekroić na dwie części. Spodnią część biszkoptu posmarować dzemem BAKALLAND truskawkowym , następnie nałożyć krem i ponownie biszkopt.
Całość polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak