Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
żółtko jajek 5 szt
mąka 1 szklanka
cukier wanilinowy
cukier 0,5 szklanki
herbatniki 8 paczek
śmietana 30% 0,5 litra
bita śmietana 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny. Herbatniki wyłożyć na blachę, wyłożyć masą krówkową, położyć kolejną warstwę herbatników, na to wylać gorącą masę budyniową. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie i wyłożyć na wierzch ubitą z cukrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykryć trzecią warstwą herbatników. Następnie masa krówkowa i kolejna warstwa herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.12.2011 09:35
super
Wanda6 14.09.2011 21:27
smaczny przepis
Olaa 14.09.2011 20:41
mniaamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak