Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
czekolada 100 g
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany Biszkopt

Składniki:
1 białe ciasto biszkoptowe
1 czekoladowe ciasto biszkoptowe
100 g czekolady
wiórki kokosowe do dekoracji

Przygotowanie:
Ciasto biszkoptowe (białe i czekoladowe) przekroić na grubość 1 cm. Lekko nasączyć syropem z wody i cukru. Warstwę z białego biszkoptu grubo posmarować musem, następnie przykryć warstwą czekoladowego biszkoptu. Wierzch pokryć warstwą polewy czekoladowej (topionej czekolady). Posypać (udekorować) wiórkami kokosowymi.

Mus:
3 łyżki cukru
20 g maku
350 ml bitej śmietany
6 g żelatyny
1 łyżka miodu

Przygotowanie:
Ubić cukier i śmietanę, łyżeczkę miodu, następnie odrobinę żelatyny. Dokładnie wymieszać.

Polewa czekoladowa:
Stopić czekoladę, dodać 50 ml śmietany, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 14.09.2011 20:33
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak