Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z serem i rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
żółty ser 10 dkg
rukola 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z serem i rukolą

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowy z serem i rukolą foto
2
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Kotlety obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 2 - Schabowy z serem i rukolą foto
3
Kotlety usmażyć z jednej strony na rumiano, odwrócić. Na usmażonej stronie położyć kilka listków rukoli i posypać startym na tarce o drobnych oczkach serem. Zmniejszyć płomień i przykryć patelnię.
Krok 3 - Schabowy z serem i rukolą foto
4
Jak ser się stopi, kotlety są gotowe.
Krok 4 - Schabowy z serem i rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.09.2013 08:00
Pyszny kotlecik :)
Grazyna0211 27.07.2012 10:02
bardzo smaczny obiad
Weronika_eM 31.12.2011 19:59
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak