Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLE PO MEKSYKAŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortilla 4 szt
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
mięso mielone 60 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 1/2 szklanki
sos tabasco
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLE PO MEKSYKAŃSKU

Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Na patelni rozgrzej olej,zeszklij na nim cebulę i czosnek.Dołóż mięso i mieszaj przez ok 3-4 minuty.Zrumienione mięso podlej bulionem i dodaj koncentrat.Wymieszaj i smaż razem jeszcze jakieś 10 minut.Fasolę i kukurydzę osącz,dodaj do mięsa pod koniec smażenia.Całość przypraw na pikantnie sosem tabasco.Tortille podgrzewaj na suchej,najlepiej teflonowej patelni po(około pół minuty z każdej strony). Posmaruj masą mięsną,niezbyt ciasno zwiń w rożki.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 11.09.2013 22:54
nie jadłam:)
Ada-Gaba 04.09.2013 13:53
Smaczna propozycja
kriso 11.11.2011 14:59
pyszności
barbara11561 10.11.2011 22:42
super
smakoszek 10.11.2011 22:29
pyszna
Kopiko1983 03.11.2011 06:35
Uwielbiam takie jedzonko :)
Angelika10 02.10.2011 22:58
mniam
ela16 21.09.2011 09:30
super
IKrakowianka 21.09.2011 00:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak