Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 10 dag
mleko szklanka
mąka 4 łyżki
masło 4 łyżki
cukier waniliowy 0,5 opakowania
masło do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet waniliowy

W rondlu rozgrzać masło, wsypać mąkę, rozprowadzić wrzącym mlekiem, zagotowanym z cukrem waniliowym. Dodać czwartą cześć cukru pudru i energicznie mieszając zagotować. Zdjąć z ognia i mieszając dodać żółtka. Ubić pianę z białek dodać cukier i delikatnie połączyć z wystudzoną masą. Piec 30 minut. Natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 10.10.2011 19:07
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak