Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpety

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
szpinaku 7 dag
żółtego sera kilka łyzeczek
mąki szklanka
mleko 0,5 szklanki
sól, pieprz do smaku
olej 5-6 łyżek
miękisz z chleba 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpety

Szpinak ugotować i odcedzic. Udka kurczaka ugotować. Oddzielić mięso od kości.Przekręcić w maszynce do mielenia mięsa: szpinak, miękisz chleba, kilka łyżeczek startego sera, szczyptę soli i pieprzu i odrobinę mleka. Z otrzymanej masy formować kuleczki średnicy 4-5 cm. Nieco spłaszczyć (jak kotlety). Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.09.2011 13:50
świetne pulpety
Ewa95 23.09.2011 11:14
mniam
Monika192 06.03.2011 13:26
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak