Drobiowe pulpety

Drobiowe pulpety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4
  • szpinaku

    7 dag
  • żółtego sera

    kilka łyzeczek
  • mąki

    szklanka
  • mleka

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    5-6 łyżek
  • miękisz z chleba

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak ugotować i odcedzic. Udka kurczaka ugotować. Oddzielić mięso od kości.Przekręcić w maszynce do mielenia mięsa: szpinak, miękisz chleba, kilka łyżeczek startego sera, szczyptę soli i pieprzu i odrobinę mleka. Z otrzymanej masy formować kuleczki średnicy 4-5 cm. Nieco spłaszczyć (jak kotlety). Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

23.09.2011 13:50
świetne pulpety

Ewa95

23.09.2011 11:14
mniam

Monika192

06.03.2011 13:26
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat