Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 4 łyżki
cukier łyżka
cukier waniliowy łyżka
syrop owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z kaszy manny

1. Kaszę mannę mieszamy z połową szklanki mleka. Pozostałe mleko gotujemy, wlewamy do niego namoczoną mannę i mieszając pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy cukier i cukier waniliowy.
2. Gorącą kaszkę ubijamy mikserem do czasu, aż stanie się bardzo gładka i puszysta. Nakładamy porcje do miseczek, dekorujemy owocami, polewamy syropem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.04.2013 21:40
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak