Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapeć

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku
smalec 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapeć

mąkę utrzeć z żółtkami jaj, dolać tyle wody, żeby ciasto było jak gęsta śmietana. Osolić. Białka ubić na sztywna pianę i ostrożnie wymieszać z ciastem. Na dużej patelni podsmażyć na smalcu pokrojoną w plastry cebulę, wylać na to ciasto i wsunąć do średnio nagrzanego piekarnika na ok 15 min. Wyłożyć na półmisek stroną ze zrumienioną cebulą do góry. Podawać gorący, aby nie opadł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 05.03.2012 09:16
super
fasola 23.11.2011 13:39
Ciekawa nazwa przepisu i jeszcze bardziej ciekawy jestem smaku potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak