Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew duża 1 sztuka
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w panierce

Marchewkę obrać, umyć, pokroić wzdłuż w plastry i obgotować w wodzie z dodatkiem vegety. Marchew powinna być lekko niedogotowana. Marchew osączyć i przestudzić. Jajka roztrzepać z dodatkiem pieprzu i vegety. Na patelni rozgrzać olej. Marchew panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 15.09.2011 18:58
ciekawa jestem jak smakują:) ale jeśli są w panierce to na pewno dobre:)
Henryka2 14.09.2011 17:41
A to ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak